Dit is Bram. Hij mag graag ondernemen, maar vindt geld niet het belangrijkste in de wereld. Daarom werkt hij graag aan onderwijsprojecten.

— geschreven door Bram van Houten
WhatsApp Image 2023-10-16 at 09.42.11

Wie ben je?

Bram van Houten, ik woon in Hellum samen met Cyntha. Ik mag graag ondernemen maar vindt geld niet het belangrijkste in de wereld, dat is een van de redenen waarom ik graag aan onderwijsprojecten mag werken. Daar gaat het om de impact die je kan maken voor leerlingen en op onze maatschappij. Het liefst doe ik dat door mij volledig op een project te storten, het onderwerp mij eigen te maken en daarna op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de uitdaging met zoveel mogelijk impact te voltooien.

Hoe is het om met jou te werken?

Ik houd erg van actieontwerp. Iets uitproberen waarvan wij als team denken dat het werkt, om er daarna van te leren en de volgende stap te maken. Het liefst steek ik daar bij de handen uit de mouwen, dus niet alleen een proces of project leiden maar ook daadwerkelijk meedraaien en aanpakken. Wanneer een uitdaging in mijn hoofd echt begint te leven, dan begint de oplossing ook te komen.

Wat dat betreft ben ik ervan overtuigd dat je ergens gewoon aan moet beginnen, anticiperen, en naar je doel toewerken. Ik neem mensen daar graag in mee.

Wat inspireert je?

Grote uitdagingen waar we als wereld voor staan zoals de afnemende biodiversiteit of onze maatschappij die steeds ingewikkelder wordt. Ook kijk ik graag terug naar vroeger, hoe deden we het toen? Er ligt veel wijsheid achter ons die we als inspiratie kunnen gebruiken voor de uitdagingen van nu. ‘S avonds en in het weekend ben ik ook veel bezig met oplossingen en technieken uit het verleden; sleutelen aan ouwe auto’s, verzamelen en reviseren van oude kooktoestellen en lantaarns, het koken van traditionele gerechten, brouwen en fermenteren (o.a. appelcider en kimchi).

Ik ben echt iemand van 1000 hobby’s & interesses, ik probeer graag dingen uit. Wat wil jij uitproberen?

Contactgegevens