Cultuur

Op Scherp is de gezamenlijke ambitie van design thinkers met een drang naar avontuur.

Begrip maakt de wereld beter. En begrip voor elkaar krijg je pas nadat je jezelf inleeft in de gevoelens van anderen. Wij willen dat mensen zich begrepen voelen - en daardoor zelf mensen en de wereld beter begrijpen. Een goed bedrijf is gebouwd op een sterke basis. En die basis, die komt voort uit een sterke bedrijfscultuur. Want hoe maak je keuzes, als je niet weet wie je bent? Daarom leek het ons handig om onze normen & waarden maar eens zwart-op-wit te zetten om nooit meer te vergeten — en voor de hele wereld om te zien. Zodat iedereen weet met wie ze te maken hebben. Ook wij zelf.

Ryco van Op Scherp op kantoor Foto van het kantoor van Op Scherp Thomas en Ryco van Op Scherp aan het kamperen

Ons manifesto voor hedendaagse ontdekkingsreizigers

Wij weten dat we niks weten

Omdat wij geloven dat er geen enkele waarheid is. Wees ruimdenkend en open. Luister eerst, oordeel later. — Of oordeel niet. — Veronderstelling is de moeder van alle grote misvattingen.

Wij houden van avontuur

Daarom behouden wij de vrijheid om zelf te kiezen, te proberen, en te ontdekken. We voelen ons comfortabel in het onbekende. Je kan je wel wanhopig vasthouden aan het eerste plan, maar geen plan overleeft de ontmoeting met de realiteit. Laat het los, laat je verrassen, ontdek.

Wij kiezen voor positiviteit

We zijn er altijd van overtuigd dat er een oplossing of uitweg is. Werk samen, wees creatief, en bouw verder op anderen. Jij bepaalt hoe je met iets omgaat en hoe je de wereld wil zien. Waarom zou je voor obstakels en negativiteit kiezen?

Wij zijn toegewijd aan elkaar

Persoonlijk geluk staat voorop, want gelukkige mensen maken een gelukkig bedrijf. En zonder (gelukkige) individuen, is er geen collectief. Daarom letten we op elkaar.

Wij geloven in fouten maken

Want alleen door fouten te maken kunnen we leren en groeien. Je kan alles doen en bereiken, als je maar bereid bent om fouten te maken en hiervan te leren. Blijf altijd leren. Blijf altijd fouten maken.

Foto van het kantoor van Op Scherp Thomas van Op Scherp op het strand Bram en THomas van Op Scherp drinken koffie Bram van Op Scherp aan het werk

Met begrip kunnen we pas echt iets voor elkaar betekenen.

Om het hart van je klant te bereiken, moet je begrijpen - echt begrijpen - wat ze ervaren en beweegt. Alleen dan ontstaan betekenisvolle producten en diensten.

Ga voor betekenis

Je vindt ons in het veld