Visie

Aansluiting met je doelgroep is belangrijker dan ooit. Als onderneming kun je niet achterblijven.

Voor veel organisaties en ondernemingen is het onduidelijk tegen welke problemen hun gebruikers aanlopen, of waarom het zo moeilijk is om aan te sluiten op hun belevingswereld. Er wordt steeds meer data verzameld over hoe klanten consumeren en gebruiken; maar er wordt niet met ze over gesproken.

Fieldwork interview op straat Interview thuis aan de koffietafel Usertest met ipad en kinderen

Weet dat je klant geen loyaliteit kent

Je klant verandert. Ze hebben meer opties en keuzes dan ooit, en er komen steeds nieuwe bij. Ze verwachten meer, zijn minder vergevingsgezind, en zijn niet langer aan één merk gebonden - Staat je dienst niet aan, dan gaan ze op zoek naar iets dat beter past. Om in de ogen van de gebruiker een optie te blijven, is het belangrijk dat je begrijpt wat ze beweegt.

Wees geen product, wees een ervaring

Door verbinding te maken met gebruikers ontdek je gewoontes en behoeftes die jou helpen om aan te sluiten op een leefstijl. Zodra je onderdeel bent van het dagelijkse leven, ben je moeilijk weg te denken. De laagste prijs of het beste product is niet meer genoeg. De unieke ervaring die jij biedt onderscheid je van de rest, en zorgt dat je een stap voor ligt op je concurrenten.

Bekijk hoe wij jou kunnen helpen
Kruisje voor sluiten contactformulier

Contactformulier

* Optioneel